17 Mayıs 2012 Perşembe


YUNAN ADALARI
MYKONOS
Küçük bir ada olmasına rağmen zengin tarihiyle inanılmaz güzellikteki doğa harikalarıyla haklı bir uluslararası üne sahip Mikonos adası bitmez tükenmez yaz geceleriyle, sabaha kadar devam eden partileriyle, eğlenceleriyle ve beyaz evlerin hüküm sürdüğü sokaklardan gelen müzik ritimleriyle ziyaretçilerini adeta büyülemektedir.

Mykonos en çok ziyaret edilen ve en pahalı Yunan adasıdır. Tüm Ege Denizi'ndeki en hareketli gece hayatı yaz sezonu boyunca burada yaşanır. Bembeyaz badana vurulmuş balkon ve duvarlarından sarkan rengarenk begonviller, sardunyalar ile süslü Mykonos evleri ve rıhtımda yan yana sıralanmış yeldeğirmenleri ile ada, zor beğenenlerin bile kalbini çalmaya yetecek kadar çekiciliğe sahiptir. 85 kilometrekare yüzölçümlü oldukça küçük bir ada olan Mykonos’ta sürekli olarak 5,500 kişi yaşar. Ada 1453’ten 1832’ye kadar Osmanlı hakimiyetindeydi. 





PATMOS
Patmos adasının, en yüksek noktasında 1088 yılında inşa edilen manastırı ve İsa'nın 12 havarisinden biri olan St John'un Patmos Dağı'nın yamaçlarında "apokalipsis" yani "kıyamet gününü" yazmış olmasıyla ünlüdür. Korsanlardan korunmak için dağın tepesine kurulu Chora’nın , daracık sokaklarında gezinirken tarihi atmosferi hissedeceksiniz.







RODOS
Yaklaşık 400 yıl boyunca Osmanlı yönetiminde kalan 120 bin nüfusluadada, halen 2 bin civarında Türk asıllı insan yaşar. UNESCO tarafından "kültürel miras" olarak koruma altına alınan adanın, konumu ve yılın her günü güneş alan sahilleri, St. John şövalyelerinin izlerini taşıyan tarihi güzellikleri ile dikkat çekici bir yerdir. Çok iyi korunan tarihi şehri ve her tülü eğlence imkânı bulunan yeni şehri ile yılın her mevsimi gezmek ve keşfetmek için harika bir ada.

Rodos adası, Yunanistan'a bağlı olan 12 adadan en büyüğüdür. UNESCO tarafından "kültürel miras" olarak koruma altına alınan adanın, doğusunun Akdeniz'e batısının, Ege denizine kıyıları vardır. Konumu ve yılın her günü güneş alan sahilleri, St. John şövalyelerinin izlerini taşıyan tarihi güzellikleri ile dikkat çekici bir yerdir. Mitolojik tanrıların Rodos adasını, denizin içinden güneş tanrısı "Helen" için yaratıldığına inanılan bir çok efsane ile Rodos Adası, yılın her mevsimi keşfetmek için ideal bir adadır. Adada genel olarak şövalyelerin izleri vardır ve bu da adaya çok farklı bir hava katmaktadır.







SANTORİNİ
Santorini Adasını gezerken göreceğiniz doğal güzellikleri nefeslerinizi tutarak seyredecek ve hayranlığınızı gizleyemeyeceğiniz en güzide Yunan adalarından biridir. Beyaz evleriyle, dar sokaklarıyla, açık hava cafeleri ile ve dik yamaçlarda göz kamaştırıcı köyleriyle misafirlerini adeta büyülüyor. Bu köylere yürüyerek, katırlarla veya teleferikle çıkmak mümkün. Efsaneye göre Atlantis uygarlığını yutan ve dünyanın en aktif kalderasının yaratığı harika doğal şekillerini görme imkanınız olacak.






MİDİLLİ:

Ege denizinde Yunanistan'ın 3. büyük adasıdır. Modern turistik tesisleri, doğal güzelliği, halkının misafirperverliği burayı tipik bir yunan sayfiye yeri haline getirmiştir. Adanın pek çok yerinde şifalı sular vardır. Molivos, Plomari, Eressos, Kalloni, Ayasos görülmesi gereken yerleridir. Geleneksel köyleri, ödül kazanan plajları ile dikkati çeken armoni ve şairler adası Midilli, eşsiz ve zevkli bir tatil için ideal bir yerdir. Tipik bir yunan adasıdır. Nefes kesici olan tarihi ve doğal güzellikleri ile doludur.Diğer adaları bozan kütle turizmi Midilli’yi pek etkilememiştir. Sınırsız zeytin ağaçları, çamlar, türkuaz renkli sular, sizi fazlasıyla büyüleyecektir.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder