19 Mayıs 2012 Cumartesi

UZUNGÖL
1090 m yükseklikteki Uzungöl, eşsiz doğal güzellikleri ile Karadeniz’in son yıllardaki en gözde turizm merkezlerinden biri. Çaykara ilçesine 20 km, Trabzon’a 100 km mesafedeki Uzungöl’e yaz, kış ulaşmak mümkün.

Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Holdizon Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak biliniyor ve çevresi de aynı adı taşıyor. Özellikle yakınındaki Ferah Köyü’nün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evleri, doğanın güzelliğini tamamlar özellikte. Dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliği ile yarışan ve altyapı hizmetleri açısından oldukça donanımlı durumdaki Uzungöl’ün 10 km güneyindeki Holdizon Dağları (3000 m.) ve Balıklıgöl çevresi yaya yürüyüşü ve vahşi doğayı gözlemlemek için son derece uygun.

Çevrede trekking, kuş gözleme, botanik amaçlı turların yanı sıra daha yükseklerdeki dağların arasındaki göllere veya yakınlardaki Şekersu, Demirkapı, Yaylaönü gibi diğer yaylalara geziler düzenleme olanağı da var. Yaban hayatı bakımından Uzungöl çevresindeki dağlarda ayı, kurt, yaban keçisi, tilki, Kafkas dağ horozu gibi çeşitli hayvan türleri barınıyor. 500 bin m2 alana sahip olan gölde alabalık ve sazan balığı da yaşıyor. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder