18 Mayıs 2012 Cuma


MALEZYA:

GÜNEŞ, DENİZ VE BEYAZ KUMUN BÜYÜSÜ
Malezya’nın dünya ülkeleri arasında bu kadar turistik bir ülke olmasının en büyük nedeni turkuvaz ile mavinin uyumu olsa gerek! Kelimeler ya da fotoğraf karelerine sığmayacak kadar güzel olan bir doğal hayatla karşılaşacaksınız. Kilometrelerce uzanan plajlar, sıcak fakat fazla bunaltmayan iklimi, çevrenizde çiçekler böcekler, kumsallarda yumurtlayan kaplumbağalar, balıklar, kuşlar derken tam anlamıyla doğa ile baş başa yapacağınız bir keyif tatili sizi bekliyor. 


Malezya elinde olan doğal güzellikleri çok iyi bir şekilde kullanmasını bilen ülkeler arasıda yer 

alıyor.

SELAMAT DATANG

 Kuzeyde Tayland ve Güneyde Singapur'la çevrili Malezya, Borneo'nun en Kuzey noktasında Sabah ve Sarawak eyaletlerine doğru uzanır.
4,800 kilometrelik sahil şeridi ile Malezya, binlerce ada ve kumsala evsahipliği yapar. Batıda Malacca Boğazı, Doğuda Güney Çin Denizi, Kuzey-Batıda ise Andaman denizinin çevrelediği ülkenin bu doğal hazineleri sakin koylar ve körfezlerle doludur.
Turkuvaz renkli denizaltında ise nefes kesen bir yaşam süregelir. Büyüleyici mercanlar ve sualtı yaşamı keşfedilmeyi bekliyor.







LANGKAWI
Dünyaca ünlü Langkawi, güneşin yıkadığı kumsallar, açık mavi sular ve doğal zenginliklerle sizi bekliyor.

Langkawi; Malezya yarımadasının kuzey-batı ucunda, Kedah Eyaleti sahillerinin karşısında sayısız adanın en büyüğüdür ve mücevher gibi parlayan 99 adacıktan oluşur. Uluslararası havaalanı, mükemmel karayolları, son teknolojiyle donatılmış marinalarıyla mükemmel altyapıya sahip Langkawi'de uygun fiyatlı otellerden ödüllü lüks tatil köylerine, muhteşem golf sahalarından, çok sayıda eğlence faaliyetine kadar herşeyi bulabilirsiniz. Adanın güney-doğusunda yer alan bu şehirde çok sayıda otel ve alış-veriş merkezi bulunur. Popüler Eagle Square'de (Kartal Meydanı) yükselen devasa kartal heykeli, çok uzaktan bile dikkat çeker. Yerel efsaneye göre, Lankgawi ismi kartal anlamına gelen "helang" dan türemiştir.
Langkawi'nin gözalıcı kumsallarında eğlence dolu bir tatil için mükemmel fırsatlar bulunur. Kuah'ın 22 km kuzeyinde yer alan Tanjung Rhu Kumsalı adını aldığı casuarina ağaçlarının doğal gölge sağladığı bir mekandır. Burada piknik yapabilir, sessizliğin tadını çıkarabilir, geçmişte yaşıyormuş hissine kapılabilirsiniz. Akşam olurken, günbatımında çevrenin turuncu ve kırmızıya büründüğü büyüleyici bir ortam oluşur.
Langkawi'nin batı sahillerinde Datai, Kok, Burau Bay ve Tengah kumsalları bulunur. Datai Bay'de 18 delikli golf sahasında oynamanın tadını çıkarabilir, Langkawi manzarasına karşı tee-off (ilk vuruş) yapabilirsiniz. Günü Burau Bay'de geçirmek isteyenler at binebilir, Tengah Beach'e giden ziyaretçiler ise tekne kiralayarak ada gezisi yapabilirler. Kok Beach'te bulunan marina görünümlü tatil köyü Telaga Harbour Park'ta çok sayıda aktivite sunulur.
Langkawi Uluslararası Havaalanına 3 km mesafede bulunan Cenang Kumsalı, çok sayıda lüks otel, düşük bütçeli oteller ve restoranlarla gelişmiş bir bölgedir. Burada her yaştan insanın yararlanabildiği çok sayıda su sporları merkezi bulunur.
Adanın tamında, modern otellerde birinci sınıf konaklama ya da konforlu şalelerde sakin bir tatil yapılabilir. Otellerde ve otel dışında yer alan restoranlarda, canlı müzik ve hareketli bir ortam eşliğinde yerel ve uluslararası mutfak çeşitleri sunulur.
Kilim Doğa Parkında nehrin kaynağına doğru tekne gezisine katılabilir ya da kartalları beslemek gibi nadir bir faaliyette bulunabilirler.
Langkawi'nin 19 deniz mili güneyinde yer alan Payar Adası Deniz Parkında şnorkelle dalış yapılabilir. Segantang Adası, Kaca Adası ve Lembu Adası deniz parkını oluşturan diğer adalardır. Denizden hoşlanmayanlar, altı cam teknelerle düzenlenen turlara katılarak ayaklarının altında uzanan deniz yaşamını izleyebilirler. Langkawi'den Deniz Parkına ulaşım sürat motoru ya da katamaranla bir saat sürmektedir.
Langkawi her yaştan ziyaretçiye doğayla bütünleşme imkanı sunar. Ziyaretçiler; şelalelerden gizemli mağaralara, Langkawi'de kumsallardan daha fazlasını bulacaklar.
Langkawi'de gençler kadar ileri yaşta ziyaretçilerin de ilgisini çekecek çok sayıda eğlence düzenlenmektedir. Langkawi Sualtı Dünyasının çeşitliliğini keşfedebilir, dünyanın bu en büyük halka açık akvaryumundaki vatoz balıklarını, köpekbalıklarını, moray yılanbalıklarını, yeşil denizkaplumbağalarını, egzotik balıkları ve deniz bitkilerini görebilirler.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder