17 Mayıs 2012 Perşembe


Dağcılık Turizmi-KIRGIZİSTAN
KIRGIZİSTAN dağcılık turizmi açısından dünyanın en başta gelen ülkelerinden biridir. Ülkedeki dağlık alanların büyük bir kısmı Tanrı ( Tien- Shan) Dağlarından , bir kısmı ise Pamir Dağlarından oluşmaktadır. Uluslararası kabul görmüş ve dağcılar araında tercih edilen 8 bölge bulunmaktadır. Bunların 5 tanesi Tanrı Dağlarında , 3’ü ise Pamir Dağlarında bulunmaktadır.


Tatil Turizmi ve Göller
1.    Ülkede koruma altına alınmış 2 milli park, 10 orman, 16 Avlanma Alanı, 22 Botanik ve 18 Jeoloji Parkı bulunmaktadır.
2.    Issık Göl 
Ülkenin en önemli , en büyük gölü ve turizm merkezidir. Yüzölçümü 6200 km² , derinliği 668 m olup dünyanın en derin göllerinden birisidir. Suyu biraz tuzlu , son derece berraktır. Çevresinde yaz tatili amacına yönelik turizm konaklama tesisleri bulunmaktadır. Tesisler çok nitelikli olmamakla beraber ihtiyaca cevap verebilmektedir. Yaz tatilinin yanısıra , sportif oyunlar, avcılık, tedavi imkanlı termal kaynakları, at sporları ve dağ yürüyüşleri bölgenin turizm potansiyelini artıran diğer aktivitelerdir.
3.    Sarı – Çelek
Diğer güzel bir göl olan Sarı –Çelek , Çatkal Dağları eteklerindedir. Göle ulaşmak zordur. Çevresinde ahşap külübe ve Kırgız keçe çadırları ( Boz Üy) dışında yapı bulunmamaktadır. Çevresindeki zengin bitki örtüsü çeşitli türde hayvanın yaşaması için uygun bir ortam yaratmaktadır.
4.    Çatır Göl 
Tektonik bir göldür. 170 km² yüzölçümündedir. Ulaşım zordur. Ata binme ve yürüyüş gibi doğa sporları yapılabilmektedir.
5.    Son Göl 
Tektonik bir göldür. 287 km² yüzölçümündedir. Çevresi doğal güzelliklerle kaplıdır. Çerçevesinde ata binme ve yürüme gibi doğa sporları yapılabilmektedir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder