17 Mayıs 2012 Perşembe


İRANIN BİLİNMEYEN GÜZELLİKLERİ
Ülke sahillerinin 2500 km’yi aşkın uzunlukta olması ve diğer yandan fazla Alborz. Zagros gibi yüksek dağlık bölgelerin varlığı dikkate alındığında İran doğal çevre açısından da dinlenme ve eğlenmeye son derece müsait bir ülkedir. Kuzeyde Mazenderan sahilleri, güneyde Fars Körfezi ve Umman denizi kıyıları ile ayrıca Kiş.Qeşm, Hürmüz gibi Fars Körfezi adaları ve sahilleri çok cazip iklimi ile yaz ve kış mevsiminde turistlerin dinlenip eğlenebileceği ideal yerlerdir.

Ran’daki dağlar ve dağ etekleri hayvancılıkla uğraşan ve göçebe hayatı süren kesim açısından ekonomik bir değere sahiptir. Buna paralel olarak dağ etekleri, çok sıcak ve yaz aylarında kent sakinlerinin ve alçak ovalarda kurulu köy halklarının geçici olarak ikamet ettikleri yayla vazifesini görür.

Ran’ın gezip görmek, dinlenmek ve eğlenmek için ideal en önemli yerlerinden biri de kaplıcalar ve çamur tedavisi (Mud Traphy)’nin yapıldığı bölgelerdir. Larican, Mahlat, Sarın, Bostanabad, Ramsar ve Kutursu İran’ın tanınmış ve her yıl binlerce insanın yoğun uğrak yeri olan şifalı kaplıca bölgelerinin başında gelir.









İran'da 700 Yıllık Köy


İranı'ın Kapadokyası olarak da bilinen Kandovan köyü, Tebriz yakınlarında  volkanik Sehent Dağı'nın eteklerinde kuruludur ve dünyanın en popüler mağara evlerine sahiptir. 

Burada bulunan bazı evlerin en az 700 yıllık olduğu bilinmekte ve içlerinde halen ikamet edilmektedir.

Aynı zamanda doğal güzelliği ve şifalı sularıyla da tanınan Kandovan, İran'ın en önmeli turistik merkezlerinden biri...














1 yorum: