15 Mayıs 2012 Salı



Bled Gölü: SLOVENYA

Yüzde 70’i milli park ve yeşil alanlardan oluşan Slovenya’nın en önemli turistik bölgesi Triglav Milli Parkı. Park içinde bulunan Bled ve Bohinj Gölleri eşsiz doğal güzellikleri ve alternatif tatil imkanlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor.
Tatil fikrini cazip haline getiren şey, şehir ortamına hiçbir yönüyle benzemeyen bölgelere yapılan yolculuklardır. Tatil günlerinde, yediğiniz yemeğin, gördüğünüz manzaranın, hatta konuştuğunuz dilin bile farklı olması insana sorunlarından uzaklaşmak için bulunmaz bir fırsat sağlar.
Avrupa’nın doğal tatil mekanı Alpler hakkında yazılmış yüzlerce yazıyı okuyup, binlerce fotoğraf gördükten sonra artık tanıdık gelen İsviçre, Fransa, İtalya, Almanya ve Avusturya doğasına gitmenin tam bir kaçış olduğu söylenemez.
Farklılık arayan bir gezgin için Avrupa’daki ideal ülkenin adı artık Slovenya.
Doğal güzelliklerinin reklamını pekte fazla yapmayan ülkenin hala bakir bir doğal güzelliği sahip olmasının sırrı da burada saklı.
Başkent Ljubljana’dan sadece 70 km uzaklıktaki Triglav milli parkı, Julian Alpleri’nin birbirinden güzel zirvelerini, kayak merkezlerini, seyri doyumsuz yeşil düzlükleri ve iki muhteşem göl, Bled ve Bohinj’i içine alıyor.
Triglav milli parkında yapılacak dağcılık, kayak, bisiklet, binicilik, golf, yüzme, kano, yelken, treking gibi aktiviteleri yapmak için merkez bölge ise Bled Kasabası.
Bled, aynı adı taşıyan gölü ile ünlü olan fantastik bir kasaba. Nüfusu 12 bin civarında.
Bled’in en önemli özelliği sadece seçkin turistlerin rağbet ettiği bir tatil bölgesi olması. Yaz aylarında Bled Gölünde yapılacak tüm doğa sporları ve yüzme yarışlarına ev sahipliği yapan kasaba, kış aylarında ise uluslararası kongrelerin yapılabildiği ayrıca kayak ve kış dağcılığı sporlarının üssü haline geliyor.
Bled Gölü, etrafını 40 dakikada da dolaşabileceğiniz küçük bir göl. Etrafında gezi parkları, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunuyor.Ayrıca göl, Sloven kano takımları için bu göller çok uygun bir antrenman alanı. Su sporları karşılaşmalarının çoğu bu bölgede yapılıyor.










LAKE COMO:SLOVENYA
Slovenya’da dağlar da var tabii – Alplerden söz ediyoruz. Ve işte bu dağların arasında bir vadide Slovenya’nın Lake Como’su yatıyor: Bled. Bled aynı anda birçok özelliği birden sunuyor ve bu güzelliklerden her birisi parmak ısırtacak cinsten. İlk önce İsviçre’yi aratmayan bir dağ manzarası var, ve sonra bu dağların ortasına konuşlanmış resmen zümrüt yeşili bir göl ve bu inanılmaz gölün ortasında ufacık yemyeşil bir adacık ve onun üzerinde bir mücevher gibi duran ortaçağ kilisesi… Bled’in hem Slovenler hem de burayı keşfedecek kadar şanslı turistler tarafından çok beğenilmesine şaşmamak gerek sanırım. Buradaki kaplıcalar ve gölün tertemiz suları da ayrıca yüzyıllardır efsaneleşmiş bir konumda.

Ve bütün bunlar yetmezmiş gibi, bu kusursuz dağ gölü manzarasına sarp bir kayanın tepesinden bakan 1000 yıllık bir şato olaya hem tarihi hem de estetik bir boyut katıyor. Yine peri masallarında anlatılan türden bir yerlerdeyiz. İnsan rahatlıkla Rapunzel’in sevgili şövalyesine bu şatonun pencerelerinden birinden upuzun saçlarını uzattığını hayal edebilir… Veya belki de Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler bu dağların eteğindeki ormanda saklanıyorlardır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder